sâmbătă, 2 august 2008

Împuşcaţi urşii!


Ieri, un urs a ucis un braşovean care se plimba pe sub Tâmpa. Astăzi, ursul a fost împuşcat. Nicio surpriză.

Până acum, existau dezbateri palide - ce să facem cu urşii din Braşov, dar poate-i mai lăsăm totuşi un pic, mai ales pe ăia mici şi drăgălaşi, că tare fumos arată în poze. De ieri, oamenii au luat cu adevărat atitudine: urşii sunt duşmanii noştri, urşii sunt ucigaşi, urşii sunt sângeroşi, urşii trebuie împuşcaţi. De ieri până azi, vânătorii din zonă s-au organizat în echipaje de scouteri, iar în această dimineaţă, acţiunea lor a fost încununată de succes. Dovada: cadavrul ursului împuşcat. Este acesta ursul care l-a omorât pe braşovean? Din moment ce s-a întors la "locul crimei" (pe cuvânt, aşa s-au exprimat ăia de la Antena 3 la ştiri azi-dimineaţă), evident că este.

Ignorăm faptul că braşoveanul ăla era beat mangă şi că orice animal este agresiv cu beţivii. Până şi Lucky, un dalmaţian - nu vreau să-l discreditez :) - crescut în casă, care doarme afară numai când îi e cald, deci fără prea mare experienţă în sălbăticie (exceptând săptămâna în care l-am pierdut) stârneşte o hărmălaie generală când simte beţivi pe stradă.

Bun. Ignorăm asta.

Dar hai să ne gândim ce caută urşii în Braşov. Containerele de gunoi. Ce găsesc acolo? Mâncare. Or fi devenit urşii chiar atât de dependenţi de resturi de hamburgeri şi de firimituri de chipsuri? Sau - Doamne păzeşte! - le-om fi distrus chiar noi alimentarele lor tradiţionale, din pădurile din jur?

Pe stânga, aveţi ilustrarea unei foste parcele împădurite din Poiana Braşov (sursa: trilulilu).

În judeţul Braşov, din 2004 şi până în 2007, aşa cum arată un articol din Jurnalul Naţional, au fost defrişate 1.500 de hectare de pădure. Ca să vă dau numai un exemplu relevant, preşedintele reales al Consiliului Judeţean Braşov, Aristotel Căncescu, a dat el însuşi câteva ordine de defrişare, pentru că cetatea de pe Tâmpa, literele B R A S O V si nu stiu ce turnuri de prin împrejurimi nu se vedeau ca lumea de pe şoseaua naţională. Defrişări estetice, mă-nţelegeţi.



defrisari Poiana Brasov
Vezi mai multe imagini din Evenimente »

Şi dacă tot le-am ras urşilor pădurile, de ce să-i mai chinuim? Hai să-i împuşcăm pe toţi!

Să vă mai spun că "ursul ucigaş" de sub Tâmpa era de fapt o ursoaică, iar puii ei au fugit speriaţi în pădure şi încă nu au fost găsiţi?

6 comentarii:

tudor CeMerita.ro spunea...

- era mort de beat omul ucis cu sange rece de urs/ursoaica cu pui iar "ursii nu ataca daca nu sunt provocati" (spunea un cunoscator pe la tv).
- si da, buna varianta cu ursi-brasov-defrisari. oare ce se face cu ursii impuscati zilele astea? as fi curios cine mai castiga pe seama asta.

adela mohanu spunea...

Când se întâmplă lucruri din astea, am tot mai mult sentimentul că suntem cea mai urâtă, meschină şi distructivă specie de pe planeta asta. Cred că suntem o bombă cu ceas şi finalmente o să ne distrugem şi pe noi înşine. Că ce să şi respiri, oxigenul din fotosinteza betoanelor?

silvana armat spunea...

am vazut la stiri azi-dimineata ca in stomacul ursului ucis s-au gasit numai urme de vegetatie, nicidecum ramasitze umane.. nici macar urme de textile.. saracul, l-au impuscat fara mila...

adela mohanu spunea...

I-au mai făcut şi autopsia... ca să ce? Ca să îşi demonstreze cât de inepţi sunt?

tudor CeMerita.ro spunea...

nu... ca sa aiba motiv sa impuste si restul de ursi.

adela mohanu spunea...

mult mai bună logica lui tudor :)