miercuri, 27 august 2008

Avem analfabeţi. Ce facem cu ei?



Aceasta este România pe care noi, cei cu laptopuri, apă caldă şi pastă pentru albirea dinţilor n-o vedem, n-o cunoaştem. Iar când o vedem, râdem de ea. Preferăm s-o vizionăm 2.16 minute la televizor şi ni se pare pitorească, în sensul denaturat al cuvântului. Peste alte 5 minute, uităm de ea, iar dacă n-am uitat-o, o facem uitată. Cât mai curând. Nu vrem să intrăm în lumea lor, nu ne interesează dacă mâine iau toţi foc şi poate ne-ar deranja puţin, pentră că ne ies nişte bancuri din repertoriu.

Nimeni nu e atât de bun samaritean încât să încerce să schimbe ceva în lumea lor. Să-i aducă printre noi, să-i dezveţe de furat şi de minţit, să-i facă deci utili pentru societate. Sunt milioane de oameni care parazitează sistemul, însă vina e a sistemului.

8 comentarii:

Anonim spunea...

e demential materialul!!!! inca nu ma pot opri din ras

UnCopilutz spunea...

Păi oamenii ş-au luat aici'şa îngheţăţuri aici'şa dacă fetele e rebuturi şi nu e frumos aici'şa...

O spunea...

=)) orice aş zice aicişa după aşa un videoclip e rebuturi din start, aicişa, încape mulţi da nu e amuzant, că nu e lume ca-n alţi ani. scuză-mi lexiconul, da' te caci pe tine de râs.

adela mohanu spunea...

Exact ce spuneam: râdem de ne prăpădim şi după aia nu mai vrem să auzim de ei. Nu-s ipocrită, şi eu am râs când mi l-a trimis Cosmin pe mess. Dar mă întristez că râdem şi atât.

Adevărul e că Argeş TV s-a scos cu reportajul ăsta :)

Anonim spunea...

CE-I DE FACUT? PAI MAI NIMIC,PENTRU CA S-AU INCERCAT MULTE CREDE-MA MAI ALES IN CETATEA DE BALTA UNDE AM LUCRAT CU PUII DE "AICI-SA".DORINTA LOR DE ALFABETIZARE E NULA.COPIII VIN LA SCOALA DOAR PENTRU CORN SI LAPTE IAR DACA INCERCI CUMVA SA SCHIMBI OBICEIURILE UNUIA "DRACU TI NANAS"ASA CA SA-I LASAM AICI-SA SA-SI VADA DE VIATA LOR.

adela mohanu spunea...

Eu cred că dacă o metodă dă greş, nu e metoda bună.
Bineînţeles că nu se poate face totul într-o jumătate de an, cu întreaga comunitate şi că va fi nevoie de zeci de ani ca ei să poată fi integraţi. Dar nimeni nu începe drumul ăsta de zeci de ani. Pentru că e dezolant şi descurajator.

Anonim spunea...

eu nu inteleg. Mie mi se pare tot de ras. De ce sa ii educi? Cu ce te deranjeaza distractia lor de sfanta maria?
vrei sa discute cioran? cand ma dadeam in invartitorile alea ma ducea un gand la nae ionescu, pe calduea asta. Fii serioasa si lasa oamenii in pace. Eu m-as da langa ei in invartitori.

adela mohanu spunea...

Nu-i vorba strict de asta, ioane, e vorba de inutilitatea lor - a majoritatii si imi cer scuze daca e prejudecata si nu adevar demonstrat - pentru societate. Oi fi socialistă în gândire... Nu neapărat x, y şi z din această ştire fură, mint şi scuipă seminţe, dar ei sunt reprezentativi pentru o categorie care trăieşte din ajutorul social de la Primărie şi din ce fură văru' Săndel prin Italia. Că problema nu-i că merg să bea la un bâlci, evident.