joi, 28 august 2008

Cea din urmă treaptă a degradării umane

E urât să minţi. E imoral să furi. E inuman să omori. E monstruos să pângăreşti o femeie, iar să abuzezi un copil, e cutremurător.

Dar să îţi baţi joc de semenii tăi mai slabi, deja condamnaţi de soartă, este degradant şi trist. Foarte trist. Nici măcar revoltător. E iremediabil trist.


REALITATEA.NET - Angajaţii Spitalului Universitar şi-au bătut joc de o femeie grav bolnavă


Ascultaţi ce spune brancardierul care filmează, uitaţi-vă până la final, să vedeţi cu câtă voie bună privesc medicii şi asistentele la această scenă grotescă: o bolnavă psihic în mijlocul batjocurei societăţii. E o scenă la fel de tristă ca aceea, tot de la ştiri, din urmă cu câteva luni, când vreo 3 copii - bine hrăniţi şi educaţi de taţii şi mamele lor - jucau fotbal cu un pui de pisică. Acum ar putea fi ceva mai revoltător, pentru că sunt implicate cadre medicale, responsabilii ăia care ar trebui să ne ocrotească de ruşinea bolilor şi să ne vindece de semnele lor.

Atât de mult mi-ar fi plăcut să-i dea Dumnezeu femeii doar o clipă de luciditate, una singură, în care să le transmită atât: retardaţi sunteţi voi!

5 comentarii:

Teodora spunea...

suntem in jungla, Adela! O jungla in care daca nu omori primul esti omorat! Din pacate, daca este sa ne impartim si in specii din regnul animal, idiotii aia sunt niste hiene care miros un viitor cadavru! Daca te afecteaza astfel de gesturi, iti sugerez sa treci pe langa fara sa te uiti! E cinic, stiu, dar este sanatos!

adela mohanu spunea...

Chiar că în junglă. Să moară cel mai slab. Primenirea speciei. Numai că ei sunt cei mai slabi, în ecuaţia asta.

tudor CeMerita.ro spunea...

e ceva la ordinea zilei. oamenii aia merita chinuiti pana la moarte (exact cum si ei chinuie pana la moarte).

Ada Angharad spunea...

Exact. Legea talionului. Violatorii sa fie castrati. Asistenta aia maternala care a chinuit copilul acela si l-a ucis, sa pateasca la fel. Astia sa fie umiliti in piata publica. Copii aia de jucau fotbal cu mata (am plans, potis a crezi?) sa fie legati fedeles si sa ne jucam si noi fotbal cu ei. Ucigasii in mina pentru totdeauna, nu in inchisori la mancare si odihna pe banii nostrii. Ah, sa nu uit, pedeapsa cu moartea. Public, daca se poate. Cinic, dar e nevoie de exemple.
Ne ar sari UE si Amnesty International in cap, dar ind efinitiv, nu ei se confrunta cu problemele astea.

Concluzia a dat-o Teodora mai sus. Uita-te in alta parte. Pentru ca n-o sa se schimba niciodata nimic. Fucked up world.

adela mohanu spunea...

Refuz să cred că n-o să se schimbe niciodată nimic. Lumea s-a schimbat de atâtea ori de-a lungul istoriei. E utopic să crezi că astfel de cazuri vor fi eradicate. Dar noi suntem încă un fel de grădiniţă a Europei, comitem abuzuri pentru că nu ne-am civilizat. Civilizaţia înseamnă cultura bunului simţ. Putem aspira la asta.