marți, 30 septembrie 2008

Revista CSU Fans Magazin, în pericol

31 de numere (plus ediţii speciale) a numărat revista CSU Fans Magazin până acum. În sezonul 2008-2009, tipărirea revistei este sub semnul întrebării, din lipsă de fonduri.

Este, după ştiinţa mea, singura revistă din ţară tipărită şi editată exclusiv pe cheltuiala suporterilor, fără niciun ban de la clubul pe care îl susţine şi promovează. Cu 1.700 de exemplare la fiecare număr, tipărită pe hârtie de calitate, full color, format A5 şi distribuită gratuit, cred că putem spune că n-a fost deloc o treabă de mântuială. Pentru suporterii care vin la Sala Transilvania, la meciurile CSU Sibiu încoace, a devenit o obişnuinţă: interviuri cu jucătorii, prezentarea echipelor care îşi dispută punctele la meciul respectiv, ştiri din baschetul european şi din cel de peste Ocean, scheme de joc din baschet explicate pentru cititori, statistici din sezonul în curs, avancronica partidelor, ce mai, o revistă profesionistă realizată de iubitori ai baschetului, ai sportului şi ai Sibiului.

Anul acesta, Asociaţia "Al 6-lea jucător", care editează revista, nu mai are fondurile necesare. Dacă există printre cititorii acestui blog oameni dispuşi să investească în imaginea firmei din care fac parte, într-un scop frumos şi unic în România, ar trebui să ia legătura cu reprezentanţii asociaţiei, la adresa csufans@sibiul.ro.

Contribuţia mea - voluntară, ca a tuturor celor care concep această revistă - s-a rezumat la editarea textelor, aşa că nu am niciun interes în această chestiune, în afară de cel sentimental.

Mai jos, prezentarea ofertei:

Asociaţia “Al 6-lea Jucător” editează revista CSU Fans Magazin, care a ajuns deja la al treilea sezon.

Aria de distribuţie: Revista se distribuie în Sala Transilvania, la meciurile CSU Sibiu, dar şi în meciurile din deplasare ale echipei (Cluj, Mediaş, Ploieşti, Oradea, Bucureşti etc.).

Vizibilitate: Pentru că se adresează unui public de nişă – iubitorii baschetului –, la un eveniment dedicat, revista are avantajul că îndeplineşte aşteptările cititorilor pentru acel moment şi ca atare este lecturată atent. Reclama dvs. va avea deci vizibilitate maximă.

Target: Cititorii CSU Fans Magazin au o distribuţie omogenă pe sexe (raportul bărbaţi/femei tinde să se egalizeze în ultimii ani, printre iubitorii baschetului) şi se încadrează în general în grupa de vârstă 15-40 de ani.

Notorietate: CSU Fans Magazin promovează un simbol al Sibiului – clubul cu cele mai bune rezultate din judeţ, dintre toate sporturile de echipă. Imaginea dvs. va beneficia aşadar de o notorietate pozitivă.

Format: Revista CSU Fans Magazin este tipărită în format A5, pe hârtie lucioasă, de calitate, full-color

Tiraj: 1.700 de exemplare

Apariţie: Bilunar, cu numere dedicate pentru evenimentele speciale (exemplu: în sezonul trecut, CSU Fans Magazin a avut apariţii speciale pentru meciul România-Irlanda din preliminariile Cupei Europene, dar şi pentru meciul din deplasare dintre BC Mureş şi CSU Sibiu)

2 comentarii:

Carti fara pret spunea...

nu ati facut si o oferta de reclama (rate card, ceva?)

adela mohanu spunea...

ba da, călin, ţi-o trimit pe mail