miercuri, 10 septembrie 2008

Politicienii contestă experimentul LHC

Cine?!?!?!

Ia ascultaţi: "Membrii Partidului Conservator au manifestat marţi în faţa Reprezentanţei Comisiei Europene, împotriva experimentului Centrului de Cercetare Nucleară, LCH. Conservatorii au solicitat organismului european să facă demersurile necesare, pentru sistarea experimentului. „Considerăm că acest experiment este extrem de riscant pentru siguranţa planetei şi solicităm Comisiei Europene să facă toate demersurile necesare pentru stoparea acestui experiment.”" (Antena 3)

Cum Dumnezeu - că tot suntem în tema discuţiei - poţi să fii atât de absent de pe planeta asta încât să nu-ţi dai seama cât de ridicol eşti? Tu, politician care freacă menta într-o ţară care leşină din cauză că tu eşti un incapabil, îţi permiţi să faci petiţii cu privire la un fenomen pe care mintea ta îngustă nu are spaţiu să-l încapă? E drept că spaţiul e relativ, dar fizica nu lucrează în favoarea ta, redusule!

Care-i logica acţiunii PC? Foaaaaaarte simplu. S-au uitat frumos la trafic politicienii, au văzut că ştirea face audienţe-bombă (inclusiv la mine pe blog, ceea ce m-a făcut să mă tot crucesc, dar uite că să fac o petiţie la UE nu mi-a dat prin cap) şi au zis că ce-ar fi să le dăm apă la moară babelor care cred că oamenii de ştiinţă se pun cu Dumnezeu şi să scoatem nişte capital electoral din asta? L-am tot auzit pe unul dintre conservatorii ăştia la televiziunea lor de partid, Antena 3, bătând apa-n piuă cu faptul că LHC este construit din bani publici, deci inclusiv din banii noştri şi că deci dacă oamenii cred că există riscuri prea mari, să oprească experimentul. Într-un moment de pierdere temporară a lucidităţii şi deci de sinceritate (foarte rară la politicieni - şi ştiu ce vorbesc), conservatorul al cărui nume nu l-am reţinut pentru că este, dealtfel, un personaj pasager, a recunoscut că habar nu are ce-i aia fizică, dar consideră totuşi experimentul periculos. Say what?!?!

Experimentul LHC a început astăzi, câteva minute după ora 10.00 şi este cel mai important experiment din istoria omenirii. Încearcă să explice originea şi structura Universului şi în orice caz nu alte variante tembele pe care alţi tembeli, de această dată din gaşca Pro Tv, au încercat să le sugereze. Citez: "Fie vom afla cum să ne teleportăm, să călătorim în timp ori să găsim noi surse de energie, fie vom fi inghiţiţi cu toţii de o gaură neagră". Păi staţi liniştiţi, că nu-i nevoie să fiţi înghiţiţi de nicio gaură neagră. Sunteţi deja acolo.

3 comentarii:

Anonim spunea...

Acum ca am trecut linistiti de sfarsitul lumii, io sincer mi-as pune alte probleme.
Faptul ca Hawkings o sa-si confirme in sfarsit Big-Bangul pe mine nu ma prea incalzeste asa de mult, si pun pariu, ca majoritatea problemelor la care cercetatorii cauta raspunsuri acum, nu cred ca nelinistesc prea multa populatie.
Daca lasam filosofeala deoparte, eu m-as gandi mai intai daca cu banii bagati de comunitatea internationala in proiectul asta, nu s-ar fi putut rezolva sa zicem niste probleme prin Africa. Ca pe somalezii aia nu-i prea pasioneaza fizica subatomica.
In alta ordine de idei, ultima oara cand s-a descoperit ceva remarcabil in domeniu, niste orase au fost rase de pe fata pamantului cu urmari care nu vor fi niciodata asterse.

adela mohanu spunea...

Probabil că atunci când Galilei a spus "E pur si muove", confraţii lui se gândeau la fel - nu mai bine făcea ceva mai bun cu timpul lui?

Din punctul meu de vedere, atâta timp cât nu ne vom preocupa decât de problemele de strictă supravieţuire, nu vom fi decât nişte animale într-o junglă industrializată.

Adevăraţii cutezători sunt cei care, în pofida tuturor controverselor, au ceva ESENŢIAL de demonstrat.

Ne sperie ştiinţa şi cunoaşterea?

Anonim spunea...

no, am vrut sa mai las un comentariu, dar se pare ca nu ma lasa sa bag comentarii prea lungi :) asa ca ti-am raspuns la mine pe blog:

De ce e marea albastra"