marți, 9 septembrie 2008

Cu puşca în rezervaţia Delta Dunării

Vânătorii dau legi contra vânatului. Nu că-i hilar? În Parlamentul României, peste 100 de demnitari au permis de vânătoare. Cel mai celebru dintre ei este Adrian Năstase, ştiţi povestea. Aceştia sunt oamenii care supun dezbaterii modificări la Legea Vânătorii. Ce credeţi că ar putea ieşi de aici?

Ei bine, modificările le acordă dreptul - sau putem reformula şi spune "parlamentarii îşi acordă singuri dreptul" - de a vâna în rezervaţii naturale, inclusiv în Delta Dunării. Ce, nu vă mai ajung mistreţii de pe "plantaţia" lui Ţiriac, mafioţilor?

Concret, parlamentarii introduc, la articolul 10, prevederea: "vânătoarea la păsări migratoare începe pe teritoriul Administraţiei Rezervaţiei Biosfera "Delta Dunării" cu 15 zile mai târziu decât în restul teritoriului României". În legea din 2006, nu apar menţiuni despre Rezervaţia Deltei Dunării (vânatul este permis, dar nu în rezervaţie).

La articolul 12, se prevede că "vânătoarea în parcurile naţionale şi în parcurile naturale este permisă numai în afara ariilor cu protecţie integrală durabilă". În legea din 2006, parcurile naţionale NU erau menţionate la acest articol.

Niciun comentariu: