vineri, 12 septembrie 2008

11 septembrie. Chiar ştim ce s-a întâmplat?

Sunt întârziată cu o zi, dar ieri n-am avut timp nici să suflu (în iaurt), aşa că mă exprim astăzi. Pe această cale, ţin să le mulţumesc sincer şi cercetătorilor de la LHC care n-au adus, odată cu accelerarea particulelor, şi sfârşitul lumii şi astfel mi-au acordat această şansă nesperată: să pot spune azi ce am vrut să spun ieri.

Dar să revenim. 11 septembrie. 9/11 (nain-ilevăn), cum îi zic americanii, o noţiune care ar putea intra deja în dicţionar, pentru că defineşte mai mult decât un eveniment istoric - în conştiinţa americanilor, obişnuiţi să creeze legende, nu să le citească, este un fenomen. Dar ştiu ei (şi noi) nu numai CE s-a întâmplat, ci şi DE CE s-a întâmplat?

Bineînţeles, să crezi că lucrurile nu stau aşa cum ţi se prezintă te face în ochii celorlalţi un "pasionat de teoria conspiraţiei", un sonat, unul pe care nu merită să-l iei în seamă. Pe de altă parte, filmul "9/11" al lui Moore a devenit cel mai bine vândut documentar din istorie, aşa că mă consolez cu ideea că sunt mulţi sonaţi ca mine pe planeta asta.

Şi nu cred că trebuie să fii sonat ca să afli amănunte ca de exemplu că familia lui George Bush are relaţii de afaceri cu familia lui Osama bin Laden de zeci de ani sau că mai mulţi membri ai familiei lui bin Laden au investit în Bechtel (îi ştiţi, ăia cu autostrada Transilvania), firma care a fost aleasă pentru măreţul plan de reconstrucţie a Irakului (detalii aici).

Eh, noi să fim sănătoşi. Şi voioşi:


2 comentarii:

Anonim spunea...

Da,era putin probabil ca niste"particule accelerate" sa aduca sfarsitul lumii(scapam cu totii prea ieftin),dar totusi sa nu uitam ca fizica nucleara este o stiinta care si-a demonstrat puterea,si nu in sensul bun.
11/9 este unul din acele momente care va ramane in istoria omenirii ca fiind"primul atac terorist transmis live" vazut de o lume intrega si totodata constientizarea pericolului amenintarii teroriste.
CE s-a intamplat s-a vazut,o tragedie, care a marcat o lume intreaga,dar DE CE-asta este o alta poveste.Dupa 9/11 lumea s-a schimbat,raul a fost identificat in persoana lui Osama bin Laden si astfel a inceput "purificarea".Armata american a invadat Afganistanul apoi Irakul in incercarea de a-l prinde pe acest "dusman al pacii si prosperitatii mondiale".Desigut toate aceste lucruri costa si in incercarea americanilor de a aduce democratia"cu senilele tancurilor" s-au cheltuit sume uriase care se pare ca nu pre au avut acoperire.Si ce si-a spus "licuriciul"(George Bush),hai sa lum si petrolul.
Mi se pare ciudat ca nici in ziua de azi nu se stie ce-i cu Osama bin Laden,oare cu tehnologia existenta,cu satelitii...la urma urmei cu Google Earth nu puteau sa-l identifice si sa-l prinda?In acest sens un film extraordinar"The hunting party" s-ar putea sa va mai lamureasca, cam cum stau lucrurile-adica nici dracu nu-l cauta.
In final ce sa spun,nu cred ca americanii se vor retrage vreodata,atat timp cat este petrol si consuma mai mul de cat produc,sunt premisele ideale pentru un al-III-lea razboi mondial.

Carti fara pret spunea...

off topic: Marea intalnire a bloggerilor la Sibiu duminica 21 septembrie, ora 18 la beraria Trei Stejari (terasa). Pentru info, comentarii si inscrieri vezi in Mazemania