joi, 15 ianuarie 2009

Vremuri crizate

Şi nu mă refer aici la trafic.

E criză financiară, pe cuvânt. O simt la buzunar. Acum 3-4 luni, aş fi zis că-i doar o invenţie a economiştilor prin care să controleze cursul de schimb valutar.

Rate mai mari, venituri mai mici - rezultă de aici o balanţă bugetară în scădere. Cum faci să eviţi deficitul?

Tai din cheltuieli.

Reţeta personală conţine următoarele elemente - lista de redus:
- motorină - că mersul pe jos face piciorul frumos. Vă place umorul meu negru, nu? Eniuei, imediat ce scap de ghips, asta îmi propun.
- cosmetice - am spus "reduc", nu "elimin". A girl's gotta survive, right?
- cumpărături din hypermaket - încep să mă uit la preţuri. Cu atenţie. Analitic. Sar peste standurile ne-necesare şi îmi ofer plăceri mai mici şi mai rare. Ca de exemplu, prăjiturile de la Carrefour. Rulada de ciocolată it's a must.
- masa la restaurant - iooooooiiii, ce dor mi-e de un pui cu bambus de la chinezi. Aşa că învăţ să-l prepar singură. Deocamdată am ajuns la stadiul de pui cu soia, la care vă invit cu drag. Să vă aduceţi puiul de acasă, totuşi. E criză, ce naiba?
- haine - evit firmele preferate cât mai distanţial posibil. M-aş muta la 50 de kilometri de raionul Fox.
- cataloage - dracul gol. Îmi pun pe poştă un anunţ cu "interzis Quelle, Ikea, Metro, Ambient ş.a.a. (şi altele asemenea)"
- NU mai merg la schi. La capitolul ăsta, îngeraşul meu păzitor m-a ajutat deja.

Creditul în franci elveţieni e într-o expansiune mai ceva decât însuşi Universul, aşa că lăsăm lista deschisă.

3 comentarii:

Anonim spunea...

tu esti singura persoana din lume pe care o cunosc care ar putea spune ca ingerasul te-a ajutat sa ajungi cu piciorul in ghips. asta inseamna ca in raiul tau se bea, se fumeaza si... alte chestii?

Ada Angharad spunea...

Of mai Ade, criza si pe la mine. Pe mine m-a ajutat ingerasul la faza cu gatitul-Aviz lui Calin cand isi va deschide restaurantul ala: gatesc f. bine!-si la cosmetice. Deh, reprezint AVON, care nu e alegerea nr. 1, dar pica ceva...

adela mohanu spunea...

brylu - ca să fiu drăguţă cu mine, aş zice că sunt singura persoană pe care o cunoşti şi care vede partea bună a lucrurilor în orice. Eh, nu sună mai bine aşa? :D
Cât despre raiul meu, probabil că te-ai plictisi în el...

dreamwind - şi eu am mai tăiat de la avoane... Stai pe baricade, totuşi, pentru că, după cum spuneam, a girl's gotta survive ;)