marți, 20 ianuarie 2009

Fortăreaţa


Acesta este un post foto :)

Fotografia este realizată la cetatea din Prejmer, Braşov - cea mai veche şi mai bine păstrată biserică fortificată din estul Europei şi cea mai veche fortificaţie teutonă de pe teritoriul României. Prima atestare vine din anul 1240, dar se crede că a fost construită mult mai devreme.

La Prejmer e frumos mai ales vara, când aici se organizează Festivalul Clătitelor. Nu ştiu, n-am fost, dar îmi propun :)

6 comentarii:

Anonim spunea...

cateva corecturi de nuanta: e mai corect sa spunem printre cele mai vechie fortificatii. nu este cea mai veche si nu as zice nici ca-i cea mai bine pastrata, nici macar din Romania (Rasnov de ex) daramite din estul Europei (cehii si ungurii si polonezii au mai multa grija de ale lor).

Anonim spunea...

bag seama ca nu ai prea pus picioruul in Prejmer. E langa Brasov, Romania.

Anonim spunea...

off topic: salut. poti reactualiza Feedul RSS Mazemania din dreapta din blogul tau pt ca l-am schimbat si nu se mai actualizeaza.... Mersi

Anonim spunea...

asta e noul feed http://feeds2.feedburner.com/mazemania/GXeH

O spunea...

eu-s din braşov şi n-am vost în Prejmer decât o dată, şi atunci din greşeală.

adela mohanu spunea...

răzvan - informaţia că e cea mai veche şi mai bine păstrată este oferită de "păzitorii" cetăţii, chiar de la intrare. E advărat că nu am stat să o verific în detaliu, dar Prejmerul arată incredibil de bine. Toate scările de acces, toate camerele, inclusiv alea de provizii, ce să mai vorbim de curtea interioară şi de biserică...
Repet: este vorba despre - se spune - cea mai veche şi mai bine păstrată biserică fortificată din estul Europei.

oCTv - îţi recomand :D