miercuri, 26 noiembrie 2008

Înotul la Olimpia, o încântare

Olimpia e singurul bazin acoperit din Sibiu (nu se pune baia Neptun, că-i cât o cadă mai mare). Singurul bazin olimpic, orişicât. În ţară, dacă mai ţin eu bine minte, sunt doar trei în total. Cu toate astea, ne batem joc de el.

Ştiţi că bazinul Olimpia a fost închis timp de câteva luni, după ce o fetiţă şi-a găsit acolo sfârşitul, înecată. Protecţia Consumatorului a avut de comentat la adresa calităţii bazinului, iar administratorii au zis că repară, renovează, înnoiesc. Ce glumă!

Am înotat ieri la Olimpia în acelaşi bazin mucegăit la colţuri. Barele din metal de care te sprijini sunt la fel de ruginite. Trambulinele din ciment sau din ce dumniezău ştie or fi fost făcute sunt tot putrede. Soră-mea, care a făcut înot când avea 6 ani, zice că şi acum 20 de ani erau aceleaşi. În orice caz, de când ţin eu minte, bazinul n-a căpătat decât scaune noi. Din plastic.

Uşile la vestiar, deşi noi, nu se închid. Le-au greşit dimensiunile. Una dintre ele poartă urmele unui ciocan vânjos, carevasazică e spartă. La baie sunt termopane, dar e curent. Foarte curent. Când vii din apă, ud leoarcă, ce ţi-ai putea dori mai mult decât o briză de aer curat, minus 2 grade?

În bazin, tot felul de indivizi cu dimensiuni pătrate (şi la minte, şi la trup) sar "bombă", fac valuri şi stropesc jumătate din culoare. Li se pare nostim. M-am uitat pe pereţi după semne ca-n lumea civilizată, cu "săritul interzis". N-ai să vezi. Jmecheraşii au liber în bazinul Olimpia.

Totuşi, nu-i chiar aşa dramatic, puştii care săreau pe culoarul nostru au fost de relativ bun simţ şi s-au ferit să ne mai sară în cap, după ce le-am atras atenţia.

În orice caz, dacă vrei să mergi să înoţi la Olimpia, pune-ţi în bagaj: prosop, cască, şlapi, costum de baie, gel de duş şi multă răbdare. Şi coboară-ţi nivelul aşteptărilor. La 15 lei intrarea, nu vei primi nimic în plus faţă de ceea ce ai fi primit şi acum două decenii. A, ba da: apă caldă.

Cu toate astea, mă mai duc. N-am alternativă.

4 comentarii:

Brylu spunea...

si cu toate astea, m-ai chemat. ui, de aia e mai fain la neptun. totul e super curat, nu vezi strop de mucegai. si nici nu e lume. chiar daca tre sa faci dublu de bazine pentru norma.

adela mohanu spunea...

încercăm şi varianta asta, în spiritul pieţei libere :D

Ioana Suciu spunea...

ade , te invit la hotel libra , sambata dimineata de la 10 -12 , conditi ....nu are rost sa comparam , intradevar nu este bazin olimpic , dar de la 10.30 pana la 11.30 facem aqua gym si in restul de inca o ora se poate inota , suntem doar noi fetele de la sala si probabil daca mai doresti sa vii cu o prietena , costa 120 pe luna (30 2 ore sedinta) , este si jacuzzi , orele daca le pierzi se pot recupera , se organizeaza de la lifegym , cursul , pretul este negociat cu ei pt ca in rest este f scump ...

Lucian spunea...

prefer cada aia mai mare de la neptun :)
la olimpia era fain cand mergeam noaptea, cu colegii din camin si plateam 3 lei