luni, 17 noiembrie 2008

Calcul matematic: îl vedem pe E.T. în 2025

Cercetătorii de la SETI (Search for Extra Terrestrial Intelligence) au ajuns la concluzia că nu trece anul 2025 peste noi fără să ne întâlnim cu niscaiva forme inteligente de viaţă de prin Univers. Nu ştiu despre voi, dar eu, la vremea respectivă, voi fi în floarea vârstei (44 de ani) şi cine ştie, poate devin soacră în altă galaxie.

Nu ştiu însă dacă acest calcul este atât de mult ştiinţific pe cât se vrea de motivant. Se ştie că SUA au retras finanţarea SETI în anii '90, din cauza lipsei totale a rezultatelor.

Ştire Descoperă:

"Seth Shostack, unul dintre oamenii de ştiinţă din cadrul SETI (Search for Extraterrestrial Intelligence), a făcut o declaraţie şoc atunci când a susţinut, în cadrul unei conferinţe de presă, că anul 2025 va fi unul decisiv pentru descoperirea vieţii extraterestre.

„Îl vom găsi pe ET în mai puţin de 20 de ani”, şi-a început Shostack discursul din San Francisco. Afirmaţiile astronomului se bazează pe faptul că omenirea va avea până la această dată tehnologia necesară pentru a scruta la 500 de ani lumină în spaţiu, acolo unde „cu siguranţă se află mii de emiţătoare radio extraterestre care transmit în eter”.

„Dacă prezumţiile noastre sunt corecte, oamenii vor putea intra în contact cu forme de viaţă extraterestre aflate în propria noastră galaxie. Conform teoriei savantului Frank Drake, numai în Calea Lactee ar trebui să existe peste 10.000 de civilizaţii capabile să creeze emiţătoare radio”, afirmă Shostak."

3 comentarii:

Băgă spunea...

noa bine-bine, ma-ntalnesc cu e.t.. da mai departe ce fac?
#1

adela mohanu spunea...

îl scoţi la o bere :P

Sibian.ro spunea...

noo biiinee

cand zic ei ca il "vedem pe ET" vor sa zica de fapt ca poate o sa receptionam vreun mesaj radio slab care s-ar putea sa fie emis de vreo forma de viata inteligenta.

Si oricum, mesajul respectiv, ar fi trimis cu cateva sute de ani inainte ca noi sa-l receptionam ...asa ca daca nu i-am vazut pana acum, sansele ca sa-i intalnim vreodata (sau generatiile urmatoare) sunt aproape nule - asta daca luam in considerare ca ar exista civilizatii ajunse la stadiul sa emita unde radio in proximitatea noastra ...

Prea multe "daca" - sa ne rezumam la spilberg mai bine, deja mi se pare supralicitata tema cu extraterestri.