vineri, 11 aprilie 2008

Allah se lupta cu Dumnezeu? Sau Dumnezeu cu Allah?

Va rog sa NU urmariti imaginile urmatoare decat daca sunteti siguri ca violenta, extremismul, Raul in esenta nu va pot afecta. Pe mine m-au distrus psihic.

Daca sunteti siguri ca puteti sa suportati 7 minute de ura si apoi inca 6 de raspuns la cele sapte de ura, va prezint Fitna si Schism.

Fitna
este un film anti-Islam realizat de un politician olandez, Geert Wilders:




Schism este un film realizat de un blogger musulman, drept raspuns:






Am cautat date despre Fitna, iar wikipedia publica un text aproape la fel de extremist precum filmul. In schimb, am gasit un articol foarte bun despre Schism pe Kuwait Times. Lucrurile sunt destul de simple: acest Geert Wilders, un fel de Vadim Tudor al Olandei (intrati pe site-ul lui personal sa vedeti asemanarea fizionimica), care are trecute in CV meseriile de politician, scriitor (ce coincidenta!) si cineast, sustine ca este un mare aparator al libertatii de exprimare, fapt pentru care a publicat si pe site-ul personal celebrele caricaturi cu Mahomed. Partea frumoasa este ca militeaza pentru interzicerea Coranului (!) in Olanda, pe motiv ca ar fi in contradictie cu legile tarii sale. Cam pana aici cu libertatea de exprimare. Filmul Fitna (cuvant arab care inseamna lupta) a fost creat ca sa-i sustina cauza - textele incriminate, trunchiate si scoase din context, sunt din Coran.

Raed Al-Saeed, un blogger de 33 de ani, a creat Schism drept raspuns. Al-Saeed face acelasi lucru - ia texte din Biblie, trunchiate si scoase din context, care indeamna la violenta si le exemplifica cu imagini ale abuzurilor crestinilor asupra musulmanilor. Este si aici o parte frumoasa: bloggerul si-a incarcat filmuletul pe youtube, s-a uitat lumea la el vreo 12 ore, dupa care administratorii site-ului l-au sters, trimitandu-i un mesaj prin care argumentau ca filmul are "un continut inadecvat". Al-Saeed a retrimis filmuletul, cu un mesaj catre administratori: "To: Youtube censorship department, before deleting this video again because of the "content inappropriate" Visit the video fitna by Geert Wilders and compare the content... Thank you :)" (trad.- Pentru: departamentul de cenzura al Youtube, inainte de a sterge acest film din nou, din cauza "continutului inadecvat", vizitati si filmul Fitna al lui Geert Wilders si comparati continutul... Va multumesc :) )

Ambele filme sunt puternic emotionale si manipulatorii. Daca oamenii ucid in numele credintei, si-au pierdut de fapt Dumnezeul. O fac musulmanii, o fac si crestinii si au facut-o dintotdeauna. De cele mai multe ori, religia inteleasa in acest fel nu este decat o unealta in mana unor oameni cu scopuri mult mai pamantesti - cuvinte cheie: pamant, petrol, arme, bani.
Oare in ceruri, Dumnezeu se lupta cu Allah? Si Mahomed cu Iisus?

4 comentarii:

Băgă spunea...

crunt. de felul meu sunt genul "te las in pace atata timp cat nu ma deranjezi". sunt cam rasist de felul meu dar nu ma exprim.
am avut ocazia sa traiesc o luna in plin cartier arab in hamburg, vis-a-vis de moschee. cartierul sectiei 19 cum este numit(langa moschee exista o sectie de politie).
a fost o luna pe care nu mai vreau sa o repet. pe langa faptul ca mirosul din cartier numai a germanie nu aducea, traiam tot timpul cu frica ca pot pati ceva. intrarea in bloc era chiar in fata moscheii, pe treptele careia stateau toata ziua fundamentalisti 100%. langa moschee era un magazin arab foarte ieftin si cand spun foarte ieftin vreau sa-ti spun ca era o adevarata pomana. preturile erau la jumatate decat intr-un dicounter gen aldi sau lidl. mai intram sa ne facem cumparaturi acolo dar s-a intamplat un eveniment care ne-a facut sa renuntam la "arabian shopping". de fiecare data cand intram eram permanent cu un arab in spate care ne urmarea fiecare miscare. intr-o seara am intrat sa cumparam de mancare si un coleg alegea niste ardei dintr-o ladita. langa el o araboaica cu burka pe ea alegea si ea ardei dintr-o ladita alaturata. la un moment dat colegul fara sa vrea i-a atins mana araboaicei. in acel moment arabul care ne urmarea tot timpul a inceput sa urle si a sarit pe colegul nostru. initial am vrut sa sarim si noi dar brusc magazinul s-a umplut de araboii de pe treptele moscheii. unul dintre ei a scos un iatagan(si nu exagerez!!!!!) si vroia sa ne taie. arabul care era la casa, un batran, care stia ca suntem romani, a strigat la ei ceva. s-au oprit. batranul ne-a zis in germana ca i-am jignit dar stie ca nu a fost intentionat dar sa nu mai intram vreodata pe acolo. ne-au lasat sa plecam iar la iesire toti l-au scuipat pe colegul care "jignise".
inchipuie-ti cu ce frica intram si ieseam din bloc de fiecare data.
aaaa, tot din acel cartier erau si teroristi din avioanele de la 11 septembrie!!!! #1

adela mohanu spunea...

Eu sper din suflet ca din postul meu nu reiese niciun sentiment anti-arabi sau anti-musulmani, pentru ca nu il nutresc in niciun fel. Am fost in tari arabe in care m-am simtit foarte bine. Desi exista discutia ca zonele turistice sunt o exceptie, vreau sa cred ca acele contacte cu cultura musulmana pe care le-am avut reprezinta o normalitate. Nu neg enclavele fundamentaliste si stiu ca e o mare diferenta intre Iran, Irak, Afghanistan pe de o parte si tari ca Turcia, Egipt, Kuwait pe de alta parte. Dar nu poti culpabiliza milioane de oameni din cauza asta.

tudor CeMerita.ro spunea...

http://www.youtube.com/watch?v=8bB2rt3IKJc&feature=related

un ilustru necunoscut spunea...

Sunt 2 zei diferiti dar par buni amandoi dupa scripturi, biblia si coran.