luni, 7 aprilie 2008

Stire Mediafax: Bloggingul ucide!

NEW YORK (MEDIAFAX) - Stresul de a ţine la zi un jurnal online (blog), sedentarismul, lipsa de somn şi o dietă alimentară nesănătoasă constituie o combinaţie potenţial letală care a început să facă victime pe internet, potrivit New York Times.

În urmă cu două săptămâni, în Fort Lauderdale (Florida) a avut loc înmormântarea lui Russell Shaw, un prolific blogger american interesat de teme tehnologice, care a făcut brusc infarct la vârsta de 60 de ani. În decembrie, un alt blogger, prieten al acestuia, Marc Orhant, a murit din cauza unui atac coronarian masiv. Un al treilea, Om Malik, în vârstă de 41 de ani, a supravieţuit unui infarct căruia i-a căzut victimă în aceeaşi perioadă.

Publicaţia americană se întreabă dacă este vorba de cazuri izolate sau de vârful unui aisberg, amintind de lamentările altor bloggeri care au pierdut mult în greutate sau au devenit obezi, care suferă de insomnii sau cad epuizaţi cu capul pe tastatura computerului. Tulburările acestea, poate chiar o boală în sine, sunt atribuite stresului apărut din cauza obligaţiei de a furniza un ciclul permanent de informaţii, într-un domeniu în care concurenţa este feroce.


Asta-i stirea. Am fost atat de stresata sa o postez prima, incat am pierdut din greutate cel putin 50 de grame. Daca mai sunt 5-6 dintre voi cu aceleasi simptome, s-ar putea sa fie vorba despre o epidemie!

3 comentarii:

Anonim spunea...

Eu stiu un pletos care nu prea se ocupa de blogul lui. Asta daca e sa ma iau dupa kg in plus care le detine cu atata mandrie. In special in zona abdomenului :)

Anonim spunea...

nu stiu sigura daca urma de comedie este voita in articolul cu pricina sau poate ai aplecat urechea la vorbele ticluite si "desprinse" printre randuri. La fel de bine cum imi eluda concluzia gn :"ha ha, auzi la astia, ce prostie" sau - sper eu " ma, s-ar putea sa fie o discutie si aici". Intrebarile raman....raspunsurile si le da fiecare. Tema-i buna si Nu numai atat.

adela mohanu spunea...

Salut, multumesc pentru comentariu.
Tema este buna, intr-adevar si suporta o dezbatere larga. Mai ales in cazul adolescentilor, carora le lipseste din structura simtul masurii. Dar sa spui ca un om de 60 de ani a facut BRUSC infarct pentru ca era stresat de blog mi se pare o vaga exagerare si alarmizare. Cunosc cazuri de oameni mult mai tineri care au facut infarct, stresati de diferiti factori. Cred ca orice te poate omori, daca ajunge sa te obsedeze.