luni, 9 februarie 2009

Fotografiile anului 2008

Naturalmente, vorbim despre fotografiile anului 2008 în National Geographic. Top 10 e la ei pe site. Din Top ten-ul lor, fac eu topuleţul meu 3, dar merită să le vedeţi şi citiţi explicaţiile tuturor pe Nat Geo.

3. Leopardul de zăpadă - este fotografia Wildlife a anului, premiată de Muzeul de Istorie Naturală din Londra. Este o imagine extrem de rară, a unei specii de leopard aproape dispărută, care trăieşte la înălţimi foarte mari. Fotograful american care a surprins scena, într-un parc naţional din India, spune că a îndurat mult până să surprindă această imagine - zile şi nopţi cu temperaturi extreme şi urcuşuri pe pante abrupte au făcut ca aceasta să fie "cea mai grea poveste din viaţa mea", zice Steve Winter.



2. Venus, Jupiter şi Luna zâmbesc către Pământ - Locuitorii din Asia au văzut un cer zâmbăreţ în noaptea de 1 decembrie, când Venus, Jupiter şi Luna au format un triunghi foarte rar, spun astronomii. În aceeaşi noapte, americanii au văzut un cer morocănos. Dar, adaugă Nat Geo, suntem siguri că n-a fost nimic personal.




1. Băştinaşi în luptă cu avionul - la ei e doar pe locul 10, la mine e prima în top. Este o fotografie cu un trib amazonian care n-a fost niciodată contactat de oameni din civilizaţiile moderne. În fotografie se observă cum doi dintre membrii tribului atacă cu săgeţi avionul în care se află fotograful. Fotografia a fost surpinsă într-o pădure tropicală dintre Peru şi Brazilia.

4 comentarii:

Anonim spunea...

foarte faina asta cu tribu

Anonim spunea...

cred ca era o intalnire intre triburi ....culoarea pielii difera

Anonim spunea...

Povestea asta cu tribul era falsa, din cate am inteles, nu? Fotograful a revenit cu explicatii dupa zicand ceva de genul ca era un trib despre care se stia deja.

adela mohanu spunea...

anonim - revista explică (presupune) că s-au pictat în roşu în semn de agresiune, doar cei care atacau efectiv

andrei - Nat Geo zice că se ştia de el, dar niciodată nu a fost contactat. Respectiv, autorităţile ştiau de el, pentru că pe acolo mai zboară avioane, după cum bine se vede :) însă nu i-au "deranjat" niciodată.