miercuri, 11 februarie 2009

L-au demis pe Mihaiu

Cât de logică e vestea asta, în ţara în care trăim: guvernatorul Deltei, Liviu Mihaiu, a fost demis de noul Ministru al Mediului. O decizie evident pe criterii politice, pe care ministrul o recunoaşte ca atare. În locul lui, a pus un pedelist.

Liviu Mihaiu (foto comunicatemedia.ro) este preşedintele Asociaţiei "Salvaţi Delta". Şi-a dedicat mult timp acestui proiect, a investit cu siguranţă multe speranţe şi a consumat multă energie într-un sistem - al nostru, ăla de stat - care a fost şi a rămas duşmanul poporului, duşmanul lucrurilor cinstite, duşmanul ţării. Nu zic asta din cauza lui Mihaiu, ci pe baza unei experienţe personale care îmi dovedeşte zi de zi teorema.

Public scrisoarea deschisă trimisă astăzi de mai multe organizaţii civice astăzi, premierului Boc. Abia aştept să văd reacţia prim-ministrului. Ha. Ha.

Bucureşti, 11 februarie 2009

Scrisoare deschisă

Domnului Prim Ministru Emil Boc
Domnului Ministru al Mediului şi Dezvoltării Durabile Nicolae Nemirschi
Delta Dunării are nevoie de un ecologist
Conform unor ştiri apărute astăzi în presă, constatăm cu surprindere intenţia Guvernului de a schimba conducerea Administraţiei Rezervaţiei Biosferei Delta Dunării. Organizaţiile neguvernamentale de mediu vă cer astfel, domnule Prim Ministru Emil Boc, păstrarea în funcţie a actualului guvernator, Liviu Mihaiu, aceasta fiind o garanţie a continuării proiectelor de ecologizare si conservare a Deltei Dunării.
Liviu Mihaiu s-a remarcat ca un apărător al Deltei Dunarii prin activitatea desfăşurată atât în cadrul Asociaţiei Salvaţi Dunărea şi Delta, cât şi ca jurnalist. În septembrie 2008 a fost numit în funcţia de Guvernator, al Rezervaţiei Biosferei Delta Dunării. Principalele rezultate ale acţiunilor întreprinse de acesta pentru protejarea Deltei Dunării au fost: interzicerea pescuitului speciilor de sturioni pe o perioadă de zece ani, interzicerea concesiunilor piscicole din Delta Dunării, deblocarea sumelor de bani necesare reconstrucţiei ecologice a Deltei, adoptarea Regulamentului cadru de urbanism şi arhitectură pentru localităţile din Deltă, campanii impotriva braconajului. Aceste activităţi şi rezultatele lor, precum şi neimplicarea politică au reprezentat motive importante pentru numirea lui în funcţia de Guvernator al Deltei Dunării.
Considerând că menţinerea în functie a activistului ecologist Liviu Mihaiu ar reprezenta o garanţie a continuării proiectelor de conservare şi ecologizare a Deltei Dunării, organizaţiile neguvernamentale de mediu semnatare ale acestei scrisori vă cer să îl menţineţi pe Liviu Mihaiu în funcţia de guvernator al Deltei Dunării, păstrând acest post apolitic şi contribuind astfel la salvarea de la distrugere a uneia dintre cele mai sensibile zone naturale din lume.
Organizaţiile semnatare sunt:
1. Asociaţia Salvaţi Dunărea şi Delta, director Costel Popa
2. Fundaţia TERRA Mileniul III, director executiv Ioana Ciută
3. Fundaţia Eco Pontica, preşedinte Florin Palade
4. Asociaţia Kogayon, preşedinte Florin Stoican
5. Greenpeace Romania, team leader Crisanta Lungu
6. Asociaţia Otus pentru Protecţia Naturii, preşedinte Szabo Jozsef
7. WWF Programul Dunăre Carpaţi România, manager program Luminiţa Tănasie
8. Societatea Ornitologică Română, director Dan Hulea
9. ARIN, director executiv Codruţa Nedelcu
10. Mare Nostrum, director executiv Mihaela Cândea
11. Asociaţia pentru Conservarea Ariilor Protejate Bio-Cultural (Mişcarea Salvaţi Vama Veche), preşedinte Mircea Toma
12. Centrul de Resurse pentru participare publică, director Oana Bahnaru Preda
13. Asociaţia Rangerilor din România
14. UNESCO ProNatura
15. Asociaţia EcoAssist, preşedinte Liana Buzea
16. Asociaţia MaiMultVerde, preşedinte Dragoş Bucurenci
17. Consiliul reprezentativ al Coaliţiei Natura 2000 (care cuprinde 54 ONG-uri de mediu din România)
18. Milvus Grup
19. Asociaţia Salvaţi Bucureştiul, preşedinte Nicuşor Dan
20. Agent Green, director Gabriel Păun
21. ”Bate şaua să priceapă iapa”, preşedinte George Culda

4 comentarii:

Anonim spunea...

Mi se pare incredibil ce se intampla. In asa hal incat nu am cuvinte

Anonim spunea...

cand Tariceanu l-a numit imediat presa si unii lideri ai opiniei publice au sarit, acuzand parteneriatul Vantu - Tariceanu. Nimeni nu a luat in seama ca acest om este unul dintre liderii miscari ecologiste din Romania. Tariceanu cand l-a numit si-a demis un coleg de partid. Eu unul sunt dezamagit. Nici nu-mi vine sa scriu ceva pe aceasta tema si nici nu s-ar cadea sa fac eu acest lucru, ar zice lumea ca is partinitor si aceasta este un adevar dar unele miscari chiar ma deranjeaza ca si cetatean roman.

Anonim spunea...

adela,
eu nu ma grabesc sa-l vad pe mihaiu mai alb decat este. nu tin nici cu regimul boc. dar mihaiu e departe de a fi alb si fara interese.

adela mohanu spunea...

shmeny - eu cred că este o boală românească (poate chiar balcanică) să ne temem să susţinem un om pentru că sigur are interese şi atunci ne vom face şi noi de râs. Adică just, dacă e angajat la vântu, îi reprezintă ineteresele lui vântu. Fără să avem nicio dovadă în acest sens.

Eu am fost în Deltă chiar anul trecut, în Sfântu Gheorghe. Am vorbit cu localnicii care nu ştiu nimic de niciun vântu. Cea mai mare problemă a locului sunt braconierii de la stat, adică ăia plătiţi să păzească delta.

Nu zic nici că mihaiu e alb. Zic totuşi că e bine intenţionat. Poate risc când zic asta, dar îmi asum riscul.