duminică, 8 februarie 2009

"E doar un joc, e doar un joc"

Era doar ora 17.30, sâmbătă, 7 februarie şi sala "Horia Demian" din Cluj era deja aproape plină pentru meciul care trebuia să înceapă abia peste o oră şi jumătate. Meciul cu CSU Sibiu, fireşte.

Mulţi suporteri clujeni, orgolioşi şi nu-i nimic rău în asta, luau în derâdere Sibiul. Că noi n-am ajuns în finală în ultimul timp - şi ei da -, că galeria noastră se împuţinează, că ei au Nokia drept sponsor... True. Dar meciurile cu Sibiul umplu sala Horia Demian la fel cum o umple o finală de campionat. Concluzia să o tragă fiecare pentru sine.

Meciul a început greoi pentru Sibiu şi urmărirea a devenit un chin. Dar e ca la atletism: când unul are 10 metri în faţă şi reuşeşti să-l ajungi, ţi se pare că nimic nu te mai poate opri. Că poţi ajunge şi pe lună şi tot primul vei fi şi acolo. Şi încrederea, uneori, este cel mai mare duşman al tău într-o competiţie. Cred că ăsta a fost cazul şi ieri seară.

Sibiul a jucat formidabil în sfertul doi şi sfertul patru, a ajuns Clujul din urmă, dar a ratat frustrant de mult la libere. Ne-au ieşit treiţele fix când am avut nevoie de ele şi parcă prindeam aripi. Dar ce cristos căutam noi în aer, când meciul se juca pe parchet? Ca să ne aducă înapoi în meci, clujenii ne administrau şi ei o treiţă. Şi tot aşa, nu ne-am învăţat minte deloc. Am avut meciul în mână la finalul sfertului patru, la fel ca şi în finalul primei reprize de prelungiri. Acelaşi scenariu: noi avans de 4-6 puncte, ei recuperează şi egalează.

Sala tropăia, era vie. Ai noştri cântau, ai lor aplaudau. Un fenomen de masă dintre acelea la care vrei să participi doar ca să te mândreşti că ai fost acolo. Că în faţa ta se petrece ceva substanţial, o bucurie a sportului dincolo de frustrări de moment, mii de oameni care îşi doresc o victorie pentru că stă în natura umană să concurezi, dar să concurezi frumos, civilizat, demn, cu respect faţă de adversar, faţă de cei care îl susţin şi în final cu respect pentru învingător.

Pe finalul celei de a doua reprize a prelungirilor, îmi disciplinam adrenalina, în gând: "E doar un joc, e doar un joc!". Dar ce joc frumos!

Cronica minut cu minut a meciului este pe oradesibiu.ro.

3 comentarii:

Anonim spunea...

Buna!

De ce nu pot sa citesc articolul de pe oradesibiu.ro? Nu pot sa vad pozele, iar din text nu mi se vad decat trei randuri. Chiar as fi vrut sa vad pozele de la Cluj... :(

Anonim spunea...

frumoasa cronica din sibiu standard. via corinoasa. felicitari lui năică.

adela mohanu spunea...

allexa - am înţeles că este o problemă de compatibilitate cu browserul IE. Se lucrează la asta :( Încearcă cu Mozilla, dacă ai posibilitatea.

florinel - alooooooooo, aici îi ALT site :P