sâmbătă, 21 februarie 2009

Alo, domnii de la ştiri!

Oltchim tocmai a învins Gyor-ul într-un meci din grupele Ligii Campionilor la handbal feminin şi este liderul grupei sale. CSU Sibiu tocmai a luat bătaie acasă de la BCMUS Piteşti, în Sala Transilvania, în Divizia A de baschet masculin.

Dar ce, cu cine şi cu cât e mai puţin important. Cine are ochi să vadă, vede altceva: în ambele cazuri, sălile de sport au fost pline-ochi. Peste 3.000 de oameni la Vâlcea, peste 2.000 de oameni la Sibiu.

Şi nu sunt cazuri izolate. Mergeţi la Cluj, la meciurile lui "U", la Târgu Mureş, la Reşiţa la handbal, la Constanţa, la Galaţi la volei... Domnii de la ştiri, mai ridicaţi-vă nasurile şi naşii din gunoiul fotbalului reprezentat de triste figuri agramate şi haideţi în sălile din România, unde se joacă adevăratul sport. Unde oamenii ştiu să dea "Bună ziua", ştiu să aplaude spectacolul şi nu-şi scuipă sportivii în cap doar pentru că au ratat la o fază. Haideţi printre noi, în tribune, să vedeţi câţi venim cu copiii la meciuri şi nu ne e teamă că vor înăţa aici cuvintele alea din patru litere care încep cu m... şi p... . Puneţi-le întrebări acestor antrenori, care ştiu să vă explice o schemă tactică şi nu dau - nici n-ar avea de unde - valize cu bani pentru adversari.

Domnii de la ştiri, mai daţi la televiziuni, ca să vadă fripturiştii de parlamentari, şi miile de oameni care aplaudă în picioare meciurile de handbal, de volei, de baschet. Mai sugeraţi-i redusului stat român să investească în aceste centre de copii şi juniori. În săli mai mari, că nu mai încăpem în ele.

S-a auzit, domnii de la ştiri?

3 comentarii:

Anonim spunea...

interesant post.
Din pacate prea putini isi dau interesul in a dezvolta sportul romanesc.
aia din parlament chiar nu-si dau seama ce potential mare au sportivii nostri.
Dar nici ei nu pot avea rezultate bune daca n-au conditii decente de antrenament.

adela mohanu spunea...

Pe ăia din parlament nici nu-i interesează chestiunile astea. Pentru că noi avem doar parlamentari fripturişti, care cum ajung acolo, încep să moţăie pe scaune şi se mai trezesc înainte de alegeri, când dau măriri salariale de 50 la sută. Dacă o fi şi vreunul de alt tip, conştiincios nevoie mare, îl înghit cu siguranţă ăştialalţi "in no time".

Anonim spunea...

korekt!
Parlamentarii sunt disperati sa apara pe sticla ei, nu echipele, nu vad spectatorii. se bazeaza pe faptul ca, daca apar des, macar cand treci in revista programele zabovesti cateva clipe si pe frecventa unde debiteaza enormitati.
Iar domnii de la stiri dau tampeniile politice pentru ca fie asa li se dicteaza, fie asa spun cei de la marketing, ca stiu ei de unde vin banii....