joi, 18 decembrie 2008

Vine Moşul, în Ajun, şi la Gabi?

Ştiu că este acea perioadă a anului când toată lumea vă îndeamnă să ajutaţi pe cutare. Ba pe cutare. Ba amărâtul meu e mai breaz. Ba ăla pe care ţi-l recomand eu.

Risc şi eu o recomandare. Pe care o fac din suflet. Nu ştiu dacă Gabi merită mai mult sau mai puţin decât alţi copii de vârsta lui, cu alte probleme grave, dar ştiu că ce i se întâmplă nu este corect.

Are doar 10 ani şi o boală gravă, boala Crohn, care l-a lăsat fără intestinul gros. Boala a fost descoperită când avea 4 ani, iar medicii de la Sibiu nu i-au dat nicio şansă. Mama lui şi-a dat demisia şi a stat 3 ani în spitalele din Cluj, unde medicii i-au extirpat intestinul, dar i-au salvat viaţa. După repetatele operaţii, Gabi a dezvoltat alte afecţiuni. Are artrită inflamatorie şi nu-şi poate folosi picioruşele decât foarte puţin. La numai 10 ani, are şi tensiune arterială şi risc un infarct miocardic.

Gabi are o soră geamănă, pe Teo, frumoasă, rumenă în obraji, sănătoasă şi la fel de veselă ca şi Gabi. În fiecare zi, o vede mâncând dulciuri şi bând sucuri, delicii pe care el nu şi le va permite niciodată. Dieta lui constă în carne fiartă de peşte sau pui şi lactate fermentate.

Cum îl puteţi ajuta? Pentru că nu are intestinul gros, Gabi stă în fiecare clipă cu o pungă pentru ileostomă lipită de stomac. O pungă costă 18 lei. El are nevoie de patru pe zi. Faceţi socoteala, vă duce la peste 2.000 de lei lunar. În condiţiile în care Gabi ia un ajutor de 400 de lei de la stat, iar tatăl său are un salar de mai puţin de 800 de lei. Contul în care îi puteţi trimite bani este RO22RNCB0233077888330001, deschis la BCR, pe numele Gheorghe Mon (tatăl lui Gabi). Dacă aveţi jucării pentru Gabi, haideţi cu ele la sediul Sibianulonline, pe strada Mitropoliei nr. 18 ap. 1, iar ele vor ajunge la Gabi în Ajun.

Povestea lui Gabi, pe larg, scrisă de colega mea Elena Dumitra, pe Sibianulonline.ro. Fotografia este a colegei mele Ana Poenariu.

2 comentarii:

Anonim spunea...

Nu stiu de ce...dar mie mi se pare ca luna asta se deschid cerurile si dumnezeu se uita la Realitatea TV

adela mohanu spunea...

Sau poate se uită la tine. Ce vede?