joi, 18 decembrie 2008

Imnul Spitalului de Psihiatrie

"Pe meleagul nostru scump, între coline
E-aşezat, pitoresc, printre pomi frumoşi
Spitalul mare al înţelepciunii
Ce ne vrea poporul pe toţi mai sănătoşi".

Jur că nu-i la mişto. Jur că aşa, agramat, cum se-aude, e originalul. Jur că este imnul, pe bune, al Spitalului de Psihiatrie din Chişinău. Dacă nu mă credeţi, daţi şi voi click AICI să-l ascultaţi (coloana sonoră e demenţială).

Cum intri pe pagina principală a Spitalului de Psihiatrie din Chişinău, te întâmpină următorul mesaj: "Tocmai aţi accesat site-ul Spitalului Clinic de Psihiatrie din Chişinău. Suntem o Instituţie Medico-Sanitară Publică, fondată în anul 1895, cu o istorie bogată, a cărei tradiţii frumoase sunt continuate şi multiplicate de generaţia contemporană. Spitalul asigură o gamă vastă de servicii aparţinând specialităţilor: psihiatrie adulţi şi copii în sistem ambulator, semiambulator (staţionare de zi) şi staţionar – pentru toate categoriile de morbidităţi specifice". Nu că-ţi vine să te internezi voluntar?

Ei, dar să vedeţi cum te împină site-ul Spitalului de Psihiatrie din Sibiu: "Tocmai aţi accesat site-ul Spitalului de Psihiatrie “Dr. Gheorghe Preda” Sibiu. Suntem o unitate sanitară publică a cărei faimă (haleluia!), datorată unei istorii de peste 140 de ani, este confirmată şi îmbogăţită de performanţele actuale. Spitalul asigură întreaga gamă de prestaţii aparţinând specialităţilor: psihiatrie adulţi şi copii, neurologie pediatrică şi recuperare neuromotorie copii, în sistem ambulator, semiambulator (secţii de zi) şi staţionar – pentru toate categoriile de morbidităţi specifice".

Şi vă rog să nu mă întrebaţi cum am ajuns eu azi pe site-urile Spitalelor de Psihiatrie!

Niciun comentariu: