vineri, 5 decembrie 2008

Ce fac câinii şi ar trebui să facă oamenii

Am găsit videoclipul pe Jurnalul Naţional. E incredibil. "Umanitatea" e un cuvânt atât de mic...

7 comentarii:

cronicaru' de baschet spunea...

De cand am vazut aseara reportajul (nu mai tin minte pe ce canal TV) tot la asta ma gandesc. Ma asteptam de la tine sau de la Brylu sa va sesizati in aceasta privinta.
E extraordinar ce face cutulica ala.

tudor CeMerita.ro spunea...

am vazut si eu filmuletul ieri la stiri. pur si simplu impresionant! Am vrut sa-l pun si eu pe blog de dimineata dar m-am gandit ca iar o sa se umple toate blogurile din tara cu el dupa exemplul de acum cateva zile cu interviul ala ratat cu adi despot. se pare insa ca exemplul asta de videoclip nu a impresionat asa multa lume ca cel cu proasta aia.

tudor CeMerita.ro spunea...

m-am mai uitat de cateva ori la filmulet si...voi vedeti cum cainele merge la piciorul acelui om de la sfarsit care a venit "in ajutor"? parca ii arata pur si simplu unde trebuie sa mearga. :)

adela mohanu spunea...

Da, m-am uitat şi eu, tudor. Şi cum se uită în stânga şi în dreapta în timp ce trage căţelul rănit la margine... parcă aşteaptă să vină cineva să-l ajute.

M-am gândit şi la cel care a filmat. A făcut bine sau rău că nu s-a dus el să ajute? Eterna întrebare. Poate că e rău că nu a dat o mână de ajutor, dar şi bine că ne-a dat lecţia asta de viaţă. Viaţa nu e albă sau neagră, are întotdeauna nuanţe.

Anonim spunea...

Poate nu e nimic surprinzator in comportamentul cainelui. Eventual prin prisma faptului ca ne acordam "exclusivitate" pentru anumite gesturi care nu sunt caracteristice doar oamenilor. Dar am prefera sa fie asa...

adela mohanu spunea...

Ştii ce e surprinzător? Că un câine face şi oamenii NU. L-au lovit cu maşina şi nici măcar nu s-au oprit să vadă peste ce au dat... darămită să-l mai şi ajute. Asta e surprinzător.

vanzatoruldevise spunea...

nici animalele nu sunt asa de rai cum sunt oameni...