Logic, terenuri de tenis. În orice caz nu aş arunca milioane de euro pentru ca o mână de bogătani ai planetei să se amuze împuşcând porci. Fie ei şi mistreţi (dublu sens - aveţi libertatea de a asocia adjectivul cu oricare dintre substantive).
Din păcate, nu sunt Ţiriac. Nici măcar pe-aproape. Dar mă scoate din sărite schedule-ul de la Australian Open. Lipsit de români.
Băieţii au egalat scorul fetelor - adică au dat-o cu toţii de gard. Nimeni nu s-a calificat după runda a doua, la simplu. Hănescu n-a făcut nimic nici la dublu, unde a concurat astăzi cu spaniolul Guiilermo Garcia-Lopez, împotriva cuplului Coelho-Sirianni. Hănescu şi Lopez aveau 4-3 în setul decisiv şi l-au pierdut în cele din urmă cu 6-4. Enervaaaaant!
Rămân totuşi la dublu cuplurile Edina Gallovits/Arantxa Santonja, Sorana Cârstea/Monica Niculescu şi Andrei Pavel/Horia Tecău (toţi au câştigat în runda 1).
Părinţii din ţara asta care au capul pe umeri şi înţeleg că e foarte important pentru un copil să-şi consume energia fizic, nu mental în faţa monitorului, ar trebui să considere printre opţiuni şi tenisul. Are o groază de avantaje - e elegant, nu presupune contact fizic cu un adversar, te dezvoltă foarte frumos - fie că eşti domn sau domnişoară -, e un sport inteligent, de anticipaţie, dar şi de îndemânare.
Pentru o carieră profesionistă, e o opţiune de o sută de ori mai bună decât fotbalul - nu depinzi de niciun patron manelar care s-ar putea să intre la închisoare la un momentdat pe motiv de blătuire, iar un jucător mediocru de tenis câştigă mai bine decât un fotbalist mediocru. În plus, tenismenul depinde numai şi numai de el. Fiecare lovitură înseamnă şi bani în plus (sau nu). Sportivul nu depinde de jocul nimănui în afară de al lui propriu şi poate decide unde şi când să joace sau când are nevoie şi chef de o vacanţă. Jucătorul de tenis e mai matur şi mai conştient de propria muncă, pentru că nu depinde de nimeni. Tenisul e cel mai liber sport care există.
Şi dacă aş fi Ţiriac, aş vrea să fiu asociat în memoria acestui popor cu tenisul. Iar pentru Ţiriac, în acest moment, tenisul pierde teren.
Sursa foto: tenisdecamp.ro.
joi, 22 ianuarie 2009
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
5 comentarii:
io daca as fi tiriac, mi-as lua pusca, m-as duce la balea lac si i-as bubui outele nenorocitului care a impuscat cainele..
eu daca as fi tiriac as face o vanatoare cu toti bogatanii lumii la balea lac. tinta - derbedeul ala. sa nu fiu considerat rau, i-as da un avans de o ora dar bineinteles ca n-ar putea iesi din tarc.
sunt de acord cu ce ai scris despre tenis. dar ca să ajungi în vârf presupune fizic şi multă muncă!
este o idee tenisul si nu numai. mai exista inotul, ping-pong'ul sau atletismul... asta daca vorbim de sporturi individuale pe care se pliaza in general personalitatile cu inclinatii egoiste. pe langa acestea mai sunt si sporturile de echipa cum ar fi voleiul, baschetul si multe altele... sporturi in care nu depinzi de becalieni, mitici si alte specimene daunatoare sanatatii. Una peste alta Da o buna recomandare pentru majoritatea parintilor, luati-va copiii din fata calculatorului si cultivati-le iubirea pentru sport
brylu şi tudor - eu nu l-aş împuşca pe nenorocit. Ar fi mult prea simplu pentru el şi mult prea complicat (ulterior) pentru mine. Dar puşcăria, aia da, o merită, să stea cu toate scursurile societăţii, el, rasatul şi delicatul...
făniţă - bineînţeles că presupune multă muncă. Şi cred că numai cei puternici ajung în vârful tenisului, pentru că nu prea au pe nimeni care să-i bată la cap să muncească. Trebuie să muncească pentru ei şi că aşa vor ei.
un om - cred că pentru fiecare personalitate există un sport care să se plieze.
Trimiteți un comentariu