sâmbătă, 21 martie 2009

Italienii şi imnul României

Niciodată nu m-am gândit la conflictul dintre italieni şi români din perspectivă istorică. Profund istorică. De la Râm încoace...

Azi am găsit un videoclip pe muzica BUG Mafia, cu un mesaj pentru italieni, părtinitor şi subiectiv. Dacă aveţi răbdare până la capăt, veţi găsi aici şi Sibiul, dar şi o strofă din imnul naţional al României:


Acum ori niciodată să dăm dovezi la lume
Că-n aste mâni mai curge un sânge de roman,
Şi că-n a noastre piepturi păstrăm cu fală-un nume
Triumfător în lupte, un nume de Traian!

4 comentarii:

Ada Angharad spunea...

Nu prea inteleg ce scrie in italiana,insa Bug Mafia? Baietasii de cartier care vorbesc despre fumuri, mertane, curve campoiane si colegii de gang? Merserias mesaj "Bai talienilor, si noi avem scsursurile noastre, nu numai tiganii?"

adela mohanu spunea...

Nu ascult Mafia, nu gust genul, dar îl poziţionez mult peste sub-categoria "manele". Asta-i mai puţin important. Mesajul însă dă de gândit.

Să nu avem impresia, în senzaţia noastră de inteligenţi care merg la filarmonică şi la teatru, că alţii ne-asemeni nouă nu pot emite opinii solide.

Anonim spunea...

parazitii articuleaza mult mai inteligent decat BUG Mafia. click pe titlu. florin

Ada Angharad spunea...

Sorry, dar valoarea unui mesaj este data in mare parte si de emitatorul ei. Pentru mine BUG Mafia nu are nicio credibilitate. Parca fusesera si ei implicati in ceva probleme...
Altii neasemeni noua pot intr-adevar emite idei solide, dar care va fi impactul lor? NULLLLLLLLL, cel putin pentru sleahta de "inetelectuali care merg la filarmonica si teatru". Dar ai dreptate, melodia se adreseaza strazii. Insa imi place sa cred ca noi, si eu nu suntem strada.