luni, 30 martie 2009

E criză. De la ce ne abţinem?

Treaba asta cu criza devine mai mult sau mai puţin o normativă de viaţă, existenţă şi conduită. E criză, deci nu mai mânca la restaurant. E criză, deci du-te la baie cu lumina stinsă. E criză, deci acceptă orice compromis, orice umilinţă la locul tău de muncă, eventual lucrează doar pe bonuri de masă şi angajează-te (în scris) să nu-ţi mai iei concediu câte zile oi avea, că altfel îţi pierzi jobul şi altul nici nu mai pupi. Desigur, pentru că criză.

Să luăm două speţe:

1. Mazăre organizează şi anul acesta, la Mamaia, Formula Ţ cu ambarcaţiuni de super-lux. Invitaţi, toţi prinţii deşertului care au găsit în fundul curţii (încă un) robinet cu petrol. Bugetul de stat alocă pentru treaba asta peste 2 milioane de lei. Să renunţe la show că e criză au ba?

2. Un nene, ungur la origine, dar ajuns bine de tot la Microsoft, a dat 35 de milioane de dolari, pe toată criza mondială, ca să călătorească pentru a doua oară în spaţiu. Cicălit de nevastă că iar a ajuns prea târziu acasă, a promis că nu mai face. Să renunţe la show că e criză au ba?

Ei bine, am răspunsuri diferite la cele două speţe.

În primul rând, Mazăre e un mafiot fără scrupule, fără căpătâi şi fără simţ al penibilului şi-l chişcă pe el în coadă că şomerii din Constanţa nu au niciun program de protecţie socială în aceste vremuri tulburi. Să decontăm milioane de lei pentru 5-6 mufloni cu bărci după care cocalarilor cu siguranţă că le curg balele i se pare "turism". Prietenul său, Ministrul Mediului, Nemirschi, îl aprobă supus. Dezmăţ pe banii statului.

Speţa 2 e mult mai simplă. Sunt banii omului, face ce vrea cu ei. E nevoie de un caracter extrem de altruist (şi Freud zice că asta nu-i sănătos) ca, în această perioadă de criză, un miliardar în dolari să scoată bani din cont ca să le dea săracilor. Dar e o perioadă excelentă să vizitezi stelele!

8 comentarii:

Calin spunea...

de la sex ca s-o scumpit durexu si copii nu ne mai permitem :))

sergiu spunea...

Eu propun sa se faca la Mamaia un concurs de barci confectionate din hartie, fara bani de la buget. Hartia va fi apoi reciclata. Vor participa doar suflatori profesionisti in cafea sau iaurt. Sunt sigur ca va fi un mare castig de imagine pentru Mamaia.

Si la Bucuresti, FIA GT-ul sa fie inlocuit cu o competitie de masinute de "fier" care sa inconjoare o replica dupa Casa Poporului.

Avem si noi, in sfarsit, ocazia sa intram pe calendarul international fara prea mari investitii in infrastructura - de bine, de rau strazile din bucuresti primesc si ele inca un strat de asfalt, si lacul de la Mamaia ni l-a dat natura - si facem pe simandicosii.

Altii ar omori sa aiba o Casa a Poporului in jurul careia sa se dea cu masinutele sau un lac pe care sa poata fi organizata o competitie cu ambarcatiuni de lux. Noi le avem dar nu e bine. Sa mergem sa pescuim in Techirghiol, sa-i trimitem acasa pe arabi cu banii lor si nici de public sau publicitate n-avem nevoie. Romania are deja renumele unei tari pline de hoti si tigani. Iar Mamaia, s-o transformam intr-un Constinesti, sa-si permita tot romanul sa-si parcheze Dacia langa patura ca sa sa auda mai bine manelele.

Sau mai bine sa ne dea aia 2 milioane sa-i bagam in fotbal, in salariul lu Piturca si a lu Sandu. Mai bine asa...

florin spunea...

Cursa aia anuala de masini din jurul Casei Poporului e una dintre cele mai mari neghiobii. Si o spun ca fost locuitor al cartierului Rahova, aflat langa Casa Poporului. In perioada "competitionala", traficul, si-asa de cacat, devenea cu adevarat imposibil. Iar despre motoarele ambalate langa un cartier-dormitor ca Rahova sau 13 Septembrie ce sa mai zic... O idee la fel de buna ca si mall-urile din centrul orasului, cauzatoare de trafic si nervi intinsi.

sergiu spunea...

@ florin

Sunt sigur ca si locuitorii din Monaco au aceeasi problema cu circuitul de Formula 1 care traverseaza cartiere-dormitor:)Totusi, a ajuns cel mai popular circuit din calendarul competitional de Formula 1. Poate tie ti se pare o neghiobie, mie un lucru normal.

Daca n-am fi atat de egoisti, am face doi pasi inapoi si am incerca sa vedem "the big picture", ne-am da seama ca astfel de competitii ne aduc mult mai multe beneficii decat neplaceri. O dacie 1300 fara toba, turata intr-o dimineatza friguroasa in fata blocului, face mai mult "zgomot"
decat un motor de curse.

shmeny spunea...

pe mine ma stupidizeaza povestea cu parasitul animalelor de companie ca sunt prea greu de intretinut. io zic ca unde mananca un om, poate manca si un caine. fie el si dog german.

adela mohanu spunea...

sergiu - evident că nu-s de acord cu tine în ceea ce priveşte circuitul sau, mă rog, concursul de la Mamaia. În orice caz NU în momentul ăsta.

shmeny - nu cred că un om care a ţinut un câine, o pisică, un peşte, un papagal, orice, poate să facă asta. E ca şi cum ţi-ai părăsi copilul - dar dacă stau bine să mă gândesc, şi asta se întâmplă în România de azi şi tot pe "criză" dăm vina.

shmeny spunea...

adela,
dar nu numai in romania se intampla, asta e marfa! SUA, Singapore... Oameni cretini cu psihoze diverse. Nu se gandesc sa manance poate ei mai putin. Se gandesc direct sa scape de ala pe care pana ieri ziceau ca-l iubesc.

Anonim spunea...

de la toate,exceptand strictul necesar shi sexul,adela ''porcica'' mohanu/