marți, 31 martie 2009

Cine câştigă războiul sexelor?

Nu cred în războiul sexelor. Pentru că nu cred că femeile şi-au construit vreodată o armată suficient de puternică.

Yuca's a ridicat vechea problemă - Sunt bărbaţii mai inteligenţi decât femeile? Care ar fi, altfel, explicaţia pentru multitudinea de vârfuri în artă, politică etc., majoritatea de genul masculin?

Nici în superioritatea inteligenţei bărbaţilor nu cred.

Lumea, aşa cum o cunoaştem azi, e construită de bărbaţi, după chipul şi asemănarea lor. Ca să aibă succes în lumea bărbaţilor, femeia s-a “masculinizat” - a trebuit să poarte pantaloni înainte să aibă drept de vot. Chiar şi azi, bărbaţi inteligenţi, cu un statut social mult peste medie, au pretenţia ca femeia “lor” să îi aştepte acasă cu masa pusă şi mâncarea aburindă. Criteriile lor, lumea lor.

Dacă toţi locuitorii planetei ar fi judecaţi după inteligenţa emoţională şi nu după aia raţională, noi am fi mai deştepte. Dar cum e invers, noi apărem într-o lumină patetică.

E la fel de complicat pentru o femeie să devină apreciată într-o lume a bărbaţilor cum e pentru un musulman să ajungă sus în ierahia occidentală, să spunem. Va trebui să renunţe la toate obişnuinţele sale, să devină “unul de-al lor”, pentru că va fi judecat după criteriile occidentale.

Aşa şi cu femeile - sunt judecate după criteriile bărbaţilor. Culmea este că ei sunt minoritari. Mă aştept la o revoluţie :D

Foto: Los Angeles Times.

6 comentarii:

Brylu spunea...

asteapta tu linistita. never gonna happend.

Anonim spunea...

ade, de ce vrei tu sa schimbi lucrurile?? lasa-i sa se bucure ca noi oricum stim cine conduce lumea... si nu-s barbatii :))))

ixtab spunea...

ganditi-va ca toti barbatii astia de varf au mame care s-au ocupat de ei, si care prin ingrijirea pe care le-au acordat-o i-au ajutat sa devina cine sunt. Si culmea, fratilor cunatilor, toate mamele aste sunt... femei!

cibinensis spunea...

Hmmm. Articolul denota un rationament subtil si provocant la o dezbatere. Din punctul meu de vedere nu cred ca exista un razboi decat in masura in care femeile isi pierd feminitatea(cazul multor femei anglo-germanico-americane) si vor sa fie ca barbatii,isi pierd sublimul specific datului de la natura ori de la Domnul. Nu cred ca in experienta mea o femeie m-ar egala in a gati, si cum am petrecut ani printre straini, am invatat sa-mi astern totul de unul singur fara a fi rasfatat ca un pasa, nabab ori macho.Am invatat sa nu fiu dependent de vreo baby sitter Dimpotriva, as spune ca eu ma ocup de sectorul gospodina. Cred ca nici nu mi-ar place ca vreuna din feministele din categoria celor de mai sus ar fi in stare sa prajeasca un ou. Eu pledez pentru o armonie si pentru o reconciliere unde sa primeze armonia si reciprocitatea.Fostii copii rasfatati de mame si deprinsi cu cititul ziarului sau vizionarea meciului in timp ce i se pregateste masa sunt cei ce isca starile conflictuale. Consider femeile la fel de inteligente cu barbatii. Trebuie doar sa ne debarasam de prejudecati si de traditii. Ar fi interesant ca si femeile sa si poata asigura o independenta, sa nu mai depinda de barbat ca sursa de venit (de sponsor).

LZ spunea...

Nu e nimeni in razboi cu nimeni. Sunt vremuri de presupusa pace. Prea mult subtil ne dauneaza. Hai liberare!

Coffeeholic spunea...

Se spune:
Never gonna happen!

Just a thought!