luni, 9 iunie 2008

Nesimţiţii fac cumpărături la Billa


Nesimţiţii fac cumpărături la Billa - este una dintre concluziile pe care le-am tras din ieşirea la iarbă verde din acest week-end.

Ia să vedem, de ce ies românii în natură? Eu, de exemplu, ies ca să mă încarc pozitiv, ca să respir oxigen, ca să ascult apa cum curge, ca să număr norii dintr-o zi senină, ca să citesc o carte fără să mă acompanieze motoarele maşinilor, ca să petrec timp cu oameni dragi. Alţii ies ca să asculte manele la maxim din casetofonul de pe Logan. Alţii ies ca să mi se facă mie silă în urma lor. Ca ăştia care au fost înaintea mea la Sibiel şi au lăsat acolo ceea ce vedeţi în fotografia alăturată.

E foarte important că, după cum se vede, îşi fac cumpărăturile la Billa. Ştiţi unde e Billa în Sibiu - taman în centru, pe bulevardul Bălcescu, cel mai Corso dintre bulevardele sibiene. În zona cel mai greu accesibilă cu maşina, pentru că trebuie să intri într-un labirint de străduţe cu sens unic, înghesuite şi sufocate de maşini. Zona din Sibiu unde ai cele mai puţine şanse să găseşti un loc de parcare. Deci este un supermarket de unde n-ai niciun motiv să cumperi, dacă nu locuieşti în centru. Ca atare, nesimţii care au fost la Sibiel - probabil acum o săptămână - locuiesc pe centru. Şi fac cumpărături de la Billa.

Şi, deşi şi eu locuiesc pe centru şi uneori fac cumpărături la Billa, am un mesaj pentru vecinii mei care au fost în urmă cu - probabil - o săptămână la Sibiel: dacă vă trebuie ceva din ce aţi "omis" să luaţi acasă, le găsiţi în primul tomberon de la intrarea în Sibiel, după bariera Ocolului Silvic. Nesimţiţilor!

11 comentarii:

Anonim spunea...

vorba ilustrului: "traim in romania si asta ne ocupa tot timpul"

ps: am fost eu pe valea sibielului saptamana trecuta, dar nu erau chestii de genu... aaaa si.. nu locuiesc in centru, sa nu intelegi gresit :)

tudor CeMerita.ro spunea...

- din cate inteleg mitza recunoaste ca el e vinovatul :)
- astazi cand mergeam spre birou un nesimtit cu un renault vechi opreste in viteza pe trecrea de pietoni (tribunei-mitropoliei) opreste masina si coboara jmecheros din ea. m-am intors spre el si m-am uitat urat. atat i-a trebuit ca tot el a sarit cu gura: "ce vrei ma?". iti dai seama ca atat mi-a trebuit... a scapat fara palme aplicate pe ambii obraji dar mult nu mai era... :D

adela mohanu spunea...

serios tudor, trebe să ne punem pe treabă să facem pancartele ălea. Şi mi-a mai venit o idee, în timp ce discutam cu prietenii mei din bucureşti, care sunt mult mai afectaţi de nesimţiţii din trafic: să facem un site unde să poată scrie oricine numărul maşinii şi fapta comisă - de exemplu: "azi la ora 12.12 un renault roşu cu nr. SB - 04 - XXX a aruncat un pachet de kent pe geam". Dacă e şi cu poză, cu atât mai bine.

tudor CeMerita.ro spunea...

de vreo 2 zile ma gandesc si eu la un site de genul asta :)

paul calin spunea...

no apai de ce te mai minunu in tara asta...suntem la 30 de ani fata de ungaria si la vreo 50 de franta sau italia...

Anonim spunea...

locuiesc intr-un cartier foarte linistit, majoritar de case. micul meu bloc rasare intre acoperisurile caselor si a pomilor din gradinile din zona . ca orice locatar de bloc am fost nevoit sa intru intr-o asociatie de locatari a unui cartier apropiat(catdecat) de blocuri. desi platesc serviciile de ecologizare INCA nu am tomberon asa ca in fiecare dimineata bag in maybach punga de gunoi si merg sa o arunc la primele tomberoane ale asociatiei din care fac(inca) parte. fac mentiunea ca sunt amplasate cam la 7-800 de m de blocul meu! intr-una din zile oprind maybachul langa tomberon si vrand sa arunc punga sunt apostrofat de o tanti: -dumneata locuiesti aici?
-nu, locuiesc mai incolo dar sunt din asociatie si platesc gunoiul! -te rog sa nu arunci gunoiul aici, asta e al blocului.
neavand chef in ziua aia de scandal pun punga in maybach si plec in cautarea altui tomberon. in timp ce ma suiam in masina, vasnica tanti golea galeata cu gunoi jumatate in tomberon jumatate in strada!
scarbit mi-am aruncat punga de gunoi in urmatorul tomberon. tomberonul apartine blocului lui calin asa ca daca ma mai interogheaza o baba ii zic ca-s varul lui!
icsule: interesanta faza cu opritul in viteza! :)

adela mohanu spunea...

teo - ia şi tu iniţiativa şi sună la firma responsabilă, că nu-s decât două în Sibiu - Schuster şi Getesib. Boscorodeşte-i bine de tot şi dă-le-o şi pe baba vecină la telefon ;) S-ar putea să aibă mai mult succes decât tine.

Apropo de tomberoane şi coşuri de gunoi: de vreo 2 săptămâni s-a inaugurat parcul de sub zidul Cetăţii, cu locurile de parcare aferente. Foarte frumos amenajat, o splendoare să ieşi la promenadă. Nu-s ironică, vorbesc serios. Atâta tot că sub băncuţele alea noi şi lăcuite se adună maldăre - şi nu exagerez - maldăre de peturi de bere, de pungi de chipsuri, de pachete de ţigări şi de alte rebuturi. Nu zic, românii-s nesimţiţi. Dar ia ghiciţi, există vreun coş de gunoi în părculeţ? Ioc!

Am tot zis că fac poze şi apoi postez.

tudor CeMerita.ro spunea...

ade, sa faci poze si prin parcul astra ca e de groaza. in 2007 chiar laudam curatenia din centru dar anul asta vad ca se lasa rau pe tanjeala.

Carti fara pret spunea...

chestia cu deductia logica facuta de tine in post ca daca pungile cu gunoaie erau de la billa, billa e in centru, rezulta ca cei ce au facut mizeria stau in centru....e falsa. Stii si tu treaba asta. Chit ca nu iti place ne unii din centru, dar hai sa nu fortam logica. Sa nu uitam ca romanii au o traditie la refolosit pungile de plastic (ceea ce e bine pentru ecosistem). E trist ca lasa gunoaie in urma dar nu putem acuza asa aiurea.

In ce priveste mizeria in Sibiu si inmultirea ciinilor vagabonzi si a cersetorilor - toate in centru dupa 2007...hmmm ma intreb gata cu Capitala? gata si cu chestiile bune?

adela mohanu spunea...

calin - deducţia ţine de mai mulţi factori, nu numi de faptul că Billa e în centru. Dacă citeşti cu atenţie, o să vezi că e vorba mai ales despre accesul la supermarket, care e greoi şi nu are sens să îţi baţi capul, dacă nu stai acolo.
Iar tradiţia refolosirii pungilor de plastic chiar nu-i un lucru rău. Numai că alea erau noi, se şi vede în fotografie (deşi au trecut câteva zile peste ele).
E adevărat că nu-mi plac unele acţiuni ale unor oameni de pe centru, asta nu înseamnă că nu îmi plac oamenii care locuiesc acolo în general. Doamne fereşte, stau acolo, am crescut acolo, am vecini şi rude care-mi sunt chiar dragi. Nu considera că am un război personal contra locatarilor din centru. S-a întâmplat ca pungile respective să fie de la Billa, sunt convinsă că fiinţează mult mai mulţi nesimţiţi în Sibiu decât apuc eu să fotografiez.

În ceea ce priveşte mizeria şi câinii, ai dreptate. Sunt lucruri care mă nemulţumesc şi pe mine, dar trebuie să recunoaştem că şi nouă, cetăţenilor, ne lipseşte o doză consistentă de civilizaţie şi bun simţ.

Anonim spunea...

Material foarte bun pentru www.romania-curata.ro Sustineti si voi !