marți, 13 mai 2008

Sofatul devine egal cu nesimtirea

Mediul te corupe. Poti sa fii Sfantul Petru, ca daca traiesti in iad, tot o sa-ti rasara coarne. Asa si cu soferii. Poti sa fii pita lui Dumniezau, ca daca petreci in trafic mai mult de o ora pe zi, incepi sa te comporti ca ei. Ca ei, ca turma. Ca restul "sfintilor" blocati intre volan si spatarul scaunului, cu palma anchilozata pe claxon. Niciunul dintre ceilalti soferi nu mai are circumstante atenuante, toti franeaza, accelereaza sau vireaza la stanga pentru ca sunt niste cretini cu permis auto, nu pentru ca au fost obligati de context sa reactioneze astfel. Niciun sofer nu il intelege pe celalalt si toti se intrec intr-o lupta zgomotoasa de indobitocire.

Ca veni vorba, uitati ce am gasit in Cotidianul:



Si printre comentariile la aceasta fotografie:
- st anger 12-Mai-2008 20:29
ii merge mintea
-papillon 12-Mai-2008 21:31
Adaptare in iadul automobilistic bucurestean
-mishoo 12-Mai-2008 23:11
Cand mai vedeti nemrnici de astia, ardeti-le 2-3 dungi cu cheia pe vopsea.
-alexaiig 13-Mai-2008 08:28
Si care e problema?
Nu vad nici tramvai, nici calatori...
Pare a fi din zona Garii de Nord, deci nu deranjeaza pe nimeni... poate doar pe cei care nu au o asa masina...

10 comentarii:

Anonim spunea...

crede-ma, dupa ce-ai dat 3 ture de bloc + alte 3 la blocul vecin si TOT n-ai gasit loc de parcare nu te mai intereseaza unde lasi masina.. eu una as lasa-o si in strada. numai cineva care n-a condus in traficul din bucuresti nu-l intelege pe soferul asta..

Laura Cătuneanu spunea...

Stiam eu de ce nu ma fac soferita:)O singura data m-am urcat la volan, acum 5 sau 6 ani, am mers doar 20/30 de metri si era sa calc niste catelusi care leneveau pe un drum pietruit:( Am recunoscut public asta! Asa ca nu pot decat sa va cred pe cuvant pe voi, soferii de pretutindeni:)

Calin spunea...

Am un prieten mutat in Bucuresti care face educatie in trafic. E drept, il ajuta si fizicul. Cand il claxoneaza careva la stop ca n-a plecat destul de repede la verde (desi nu e sofer prost si n-are masina rea) se misca cu 10km/h de-si iasa respectivul din minti.
Faza asta mi-a adus aminte de un banc: Ce este milisecunda? Durata dintre aprinderea luminii verzi a semaforului si primul claxon.

tudor CeMerita.ro spunea...

calin, asa am inceput sa fac si eu... sunt nesimtiti care claxoneaza inainte sa se faca verde. ei se asteapta ca tu sa pleci mai repede ca sa treaca ei pe verde. eu mai stau cateva secunde fara sa plec de pe loc pana se enerveaza cel din spate sau, la fel, merg f incet. deci... ma daca claxonati fara sens, va tin in trafic :))

adela mohanu spunea...

:) Bun bancul, calin.
Cori, eu am condus prin bucuresti si chiar era sa iau bataie de la un taximetrist care a avut impresia ca i-am taiat calea. S-a oprit in mijlocul drumului, in fata mea, s-a dat jos din masina si a inceput sa dea in masina noastra cu pumnii. Ce jungla!
Eu totusi raman in naivitatea mea si cred ca cel mai bun - nu, de fapt singurul leac pentru nesimtire este bunul simt.

Anonim spunea...

da, stiu, dar stai linistita ca cei care parcheaza in locuri nepermise sunt pedepsiti. iar in bucuresti, daca ti se ridica masina, ai pierdut o zi intreaga s-o recuperezi. vrei sa-ti povestesc din nou patania noastra .. :)?

adela mohanu spunea...

poti s-o mai zici o data, sa mai radem :)
Dar hai sa fim seriosi, ca pedepesele sunt mult mai rare decat contravenientele, ca sa ma exprim cu limba mea de lemn. Bucurestiul are probleme imense cu infrastructura, cu parcarile etc. etc., dar soferii sunt cei mai necivilizati pe care i-am intalnit in viata mea.

Anonim spunea...

dar un sofer care a fost "pedepsit" si care a dat 6,5 mil sa-si recupereze masina, a doua oara n-o mai parcheaza in statia de autobuz... pe cuvant de onoare :)

adela mohanu spunea...

păţiţii ştiu :P

Anonim spunea...

Are jeeeeep domnu', isi permite. Cine stie ce pui de traficant de turta dulce e si asta. Cat despre traficul din Bucuresti, mi se scoala parul pe mana cand ma gandesc (mai ales ca am fost cu o masina asemanatoare).

In aceeasi nota optimista, ai uite: http://parchez.ca/un-bou/

PS: blogrolled