duminică, 25 mai 2008

Eurovision: Rusia câştigă, mie-mi place Serbia

Bineînţeles, nicio surpriză la Eurovision. Eu m-am uitat, conştiincioasă, la concurs, sperând într-o lume mai bună. N-avem. Câştigă nu cine merită, ci cine trebuie. Ca-n viaţă.

Melodia ruşilor este foarte slabă, iar eu, dacă aş fi fost Marton sau Pluşenko, mi-ar fi fost ruşine să mă prezint şi să susţin o asemenea melodie. Asta, bineînţeles, dacă n-aş fi ştiut de la început că mizez pe un as de pică.



Evident, majoritatea melodiilor au fost proaste şi foarte proaste. A noastră a fost în urmă cu vreo 20 de ani în materie de muzică. În schimb, mi-a plăcut melodia Serbiei. Eu sunt fan sârbi, la muzică şi la teatru. La politică şi la baschet, nu.




Am ascultat cu plăcere şi melodia israelienilor:



Şi cam atât :)

4 comentarii:

Anonim spunea...

In sfarsit "şi cam atât". Nu stiu se astepta sa ia un loc format dintr-o singura cifra cu melodia aia de 2 lei (nu m-ar mira sa fie compusa de moculescu). Nu inteleg cum romanii nu s-au obisnuit deja cu mediocritatea, cum mai au tupeul sa spere la ceva mai bun, cand merge cu asemenea lălăieli. E satula europa de lacrimogene, asta fiind unul din motivele principale pentru care luminita feat sistem au luat un loc bun (desi de atunci nu s-a mai auzit nimic de ei)... halal punte de lansare si eurovisionul asta.

adela mohanu spunea...

Hai, că melodia ruşilor, cu care au câştigat de altfel, e tot o lălăială. E proastă proastă proastă. Concursul ăsta nu promovează valori.

Anonim spunea...

Intr-adevar au fost foarte putine piese bune anul asta la Eurovision... Obligat-fortat, am tinut cu Rusia, colega mea de camera fiind maaaare fana Dima Bilan, membra in fan-clubul lui si alea-alea... Piesa Romaniei nu a fost foarte grozava (desi mie mi-a placut interpretarea), dar mai bine ne-am facut de minune cu o piesa cantata de romani decat sa ne fi clasat mai bine cu o piesa a unor straini, adica mult-discutata Shine a suedezilor de la Biondo...

adela mohanu spunea...

ramona, aia ar fi fost într-adevăr o mare prostie...